„Mazda” će opozvati više od 72.000 automobila

Bez autora
Nov 25 2010

Japanska „Mazda” će opozvati više od 72.000 automobila u zemlji i inostranstvu zbog kvara na pumpi za gorivo koji može da dovede do blokade motora. U Japanu, „Mazda” će opozvati oko 28.000 modela „premasi” i „bjante” proizvedenih između juna prošle i aprila ove godine.Uprava kompanije objavila je da će besplatno zameniti delove pumpe za gorivo koji mogu da korodiraju zbog vlage i da se zaglave u unutrašnjosti pumpe. Taj problem može da dovede do zaustavljanja motora u najgorem slučaju.

„Mazda” će opozvati više od 72.000 automobilaJapanska „Mazda” će opozvati više od 72.000 automobila u zemlji i inostranstvu zbog kvara na pumpi za gorivo koji može da dovede do blokade motora.

U Japanu, „Mazda” će opozvati oko 28.000 modela „premasi” i „bjante” proizvedenih između juna prošle i aprila ove godine.

Uprava kompanije objavila je da će besplatno zameniti delove pumpe za gorivo koji mogu da korodiraju zbog vlage i da se zaglave u unutrašnjosti pumpe.

„Taj problem može da dovede do zaustavljanja motora u najgorem slučaju,” navedeno je u saopštenju „Mazde.”

Kompanija će, zbog istog problema, takođe primiti na tehnički pregled oko 44.000 modela „premasi” u Severnoj Americi, Evropi i Kini, gde se prodaju kao „mazda 5”.

Japanski najveći proizvođači automobila opozvali su poslednjih meseci stotine hiljada vozila zbog različitih tehničkih problema, ali je najteže pogođena „Tojota”, najveći proizvođač automobila na svetu, koja je bila prinuđena da povuče oko 12 miliona vozila u poslednjih 12 meseci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik